Børsnotert selskap stoler ikke på dollar – kjøper hva de kan av bitcoin – Dagens Næringsliv

Børsnotert selskap stoler ikke på dollar – kjøper hva de kan av bitcoin – Dagens Næringsliv

Toppsjefen i Microstrategy spådde bitcoin nedenom og hjem. Nå plasseres reservene i kryptovalutaen. – Vi innså plutselig at vi satt på et isfjell med 500 millioner dollar som var i ferd med å smelte. 2 min Publisert: 17.09.20 — 04.08 Oppdatert: ett minutt siden I 2017 ble kursen på bitcoin, den mest kjente av kryptovalutaene,…

Toppsjefen i Microstrategy spådde bitcoin nedenom og hjem. Nå plasseres reservene i kryptovalutaen. – Vi innså plutselig at vi satt på et isfjell med 500 millioner buck som var i ferd med å smelte.


Publisert:


Oppdatert:

I 2017 ble kursen på bitcoin, den mest kjente av kryptovalutaene, mer enn 20-doblet til 20.000 buck. For nøyaktig ti år siden ble én bitcoin omsatt til rundt 10 amerikanske cent.

Også i år har det vært store bevegelser – med mer enn en halvering på en uke i mars, da koronapanikken satte inn på finansmarkedene, til below 4500 buck. Denne uken har kursen steget med 6–7 prosent til over 11.000 buck.

– Dette er ikke spekulasjon

Styret i det børsnoterte amerikanske konsulentselskapet Microstrategy, bestemte seg i august for å flytte halvparten av kontantreservene på 500 millioner buck til kryptovalutaen bitcoin. Forklaringen var at styret ikke så på tradisjonelle bankinnskudd som en trygg investering.

– Vi innså plutselig at vi satt på toppen av et isfjell verdt 500 millioner buck som var i ferd med å smelte, sier toppsjef og grunnlegger Michael Saylor i et intervju med Coindesk.

Tirsdag denne uken økte Microstrategy bitcoin-kjøpene med 175 millioner buck. Selskapet sitter på 38.250 bitcoin – verdt 422 millioner buck torsdag morgen.

On September 14, 2020, MicroStrategy performed its acquisition of 16,796 additional bitcoins at an aggregate make a choice label of $175 million. Up to now, now we gain purchased a entire of 38,250 bitcoins at an aggregate make a choice label of $425 million, inclusive of costs and charges.

— Michael Saylor (@michael_saylor) September 15, 2020

– Dette er ikke spekulasjon. Det er heller ikke en invent for risikostyring. Det er en bevisst strategi hvor vi har bestemt oss for å innføre en bitcoin-commonplace, sier Saylor.

Bitcoin har ingen most basic verdi, og kan gå i null.

Video fra Dagens Næringsliv

01: 21

Publisert:


Kjøpene har også påvirket aksjekursen på selskapet, som har steget med over 30 prosent den siste måneden – senest 12,3 prosent på onsdag. Selskapet har en børsverdi på 1,7 milliarder buck.

Saylor ser på bitcoin som «digitalt gull» og sier at investeringen vil overleve hans tid.

– Jeg ønsker noe vi kunne investere i de neste 100 årene, sier han.

Han mener det kun er to steder å plassere overskuddslikviditet for et børsnotert selskap below en markedssituasjon som det er nå: tilbakekjøp av egne aksjer og bitcoin.

Spår bitcoinkurs på 500.000 buck

For syv år siden sa Saylor at bitcoin ikke ville overleve: Da lå kursen på rundt 600 buck.

– Hvis jeg bare hadde visst hva jeg nå den gang, sier han i intervjuet.

Det pågår en konsolidering i bitcoinmarkedet. Antall store investorer, såkalte «hvaler» som sitter på over 1000 bitcoin på en konto, fortsetter å øke, ifølge Glassnode, som analyserer blokkjeden hvor alle transaksjoner lagres.

Det er registrert 2200 bitcoinadresser som inneholder over 1000 bitcoin – med en verdi på minst 100 millioner kroner hver. Dette er over 20 prosent flere enn i 2018. Bitcoin-investorer kan fordele beholdningen på flere unike adresser.

Tvillingene Tyler og Cameron Winklevoss, som mener de hadde ideen til Fb og inngikk et forlik med grunnlegger Imprint Zuckerberg på flere hundre millioner kroner før børsnoteringen, er en av de største bitcoin-investorene.

Det antas de sitter på rundt 1 prosent av alle bitcoin – verdt over en milliard buck.

De to skrev i et innlegg nylig at «amerikanske buck ikke lenger har en pålitelig verdi» og argumenterte for hvorfor de mener a bitcoinkursen skal nå 500.000 buck – nesten en 50-dobling fra dagens kurs.

– En tidobling?

Råvareanalytiker Mike McGlone hos Bloomberg Intelligence mener bitcoinkursen skal høyere.

– Jeg ser ikke hva som kan stanse bitcoin fra å gjøre hva den har gjort de siste ti årene. Og det er å gå høyere, sier han i et nytt intervju med Coindesk.

Hovedårsaken er tilbudet av bitcoin, som er begrenset til maksimalt 21 millioner enheter. Han sier i intervjuet at det gjør bitcoin potensielt til en tryggere plassering enn gull, hvor ingen vet hvor mye som finnes below jordens overflate.

Bloomberg-analytikeren er skeptisk til kursprognoser hvor det spås en tidobling av bitcoin-kursen det neste året. Til det mener han lavere volatilitet i bitcoin-kursen de siste månedene tyder på at kryptovalutaen er blitt en mer moden investering.

– En tidobling? Kanskje over de neste ti årene. Det er mer fornuftig, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen invent for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Leave a Reply

%d bloggers like this: